Psycholoog Wageningen

Ik ben Marchien Toutenhoofd en ik heb een persoonlijke praktijk in Wageningen. Dag in dag uit stelt het leven je voor dilemma’s en uitdagingen. Hoewel de mens flexibel is in denken en doen, zijn er situaties die ons boven het hoofd groeien. Dit gaat vaak gepaard met vervelende klachten. Zou je hier niet aan gaan werken, dan overzie je de situatie niet meer en beland je in een vicieuze cirkel.

Ben jij op het punt beland dat het je allemaal te veel wordt en ga je gebukt onder steeds erger wordende klachten? Goed dat je contact opneemt met Psycholoog Wageningen, want er is hulp voorhanden en je staat er niet alleen voor.

Ervaringen van mijn cliënten
“De therapie heeft me bewust gemaakt van mijn eigen patronen waardoor ik die nu makkelijker herken en kan voorkomen” Eva
Lees meer ervaringen

Gesprekken met Psycholoog Wageningen

Ga samen met psycholoog Wageningen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Pas als in kaart is gebracht, waar de oorsprong ligt, kan een behandelplan op maat worden gemaakt. Op het moment dat jij aan de belt trekt, is de situatie waarschijnlijk al dusdanig nijpend, dat je de behoefte voelt om alles van je af te praten. De essentie van de behandeling is jou op weg helpen naar een gelukkiger leven. Praten over wat jou bezighoudt is dus heel belangrijk. Niet alleen omdat gedeelde smart halve smart is, maar ook omdat het jou de kans geeft om alles kenbaar te maken wat er speelt in jouw leven. De therapeut krijgt op deze manier al een goed beeld van de problematiek waar jij mee worstelt.

Voorbeelden van klachten en problemen waarvoor mensen een afspraak bij mij maken:

Holistische benadering

Om te begrijpen waar de oorsprong van jouw klachten ligt, is het goed om te leren inzien hoe klachten ontstaan. Een holistische benadering is hierbij de sleutel tot inzicht. Het gaat uit van de balans die nodig is tussen lichaam en geest. Treedt er een verstoring op, dan ga je klachten ontwikkelen. Deze klachten kunnen zowel mentaal als fysiek van aard zijn.

Samen de weg naar herstel bewandelen
Ik help jou graag om je problemen in kaart te brengen. We werken gedurende het hele traject samen aan jouw herstel. Zo kan ik jouw belangen goed in de gaten houden en weet ik wanneer ik moet bijsturen. De allereerste stap is jou de ruimte geven om je verhaal te doen.

Praten bij Psycholoog Wageningen lucht op

Overspoeld worden door emoties en problemen zorgt voor een troebele blik naar de realiteit. Tijdens het intakegesprek laat ik jou in alle rust je verhaal doen. Het maakt echt niet uit wat je hierin kenbaar maakt. Het hoeft ook niet samenhangend te zijn. Praten geeft jou de ruimte en wat rust. Voor mij betekent het dat ik aan de hand van jouw verhaal al een goede indicatie krijg van de hulp die jij zoekt.

Behandelplan opstellen

Als ervaren Psycholoog Wageningen stel ik samen met jou een behandelplan op. We doen dit samen, zodat jij weet wat je kunt verwachten en alle ruimte krijgt om jouw wensen kenbaar te maken. Het behandelplan is volledig toegespitst op jouw situatie en problematiek. Door de oorzaak hiervan goed in kaart te brengen en het behandelplan hierop af te stemmen, kunnen we actief aan de slag gaan met jouw herstel.

Hoop en vertrouwen

Wat jij mij vertelt, kan ik gebruiken om jouw innerlijke kracht in te zetten. Hierbij kun je denken aan veerkracht en vertrouwen, maar ook aan hoop en optimisme. Als jij gaat herkennen, waarom je in een bepaalde situatie terecht bent gekomen en leert hoe je dit in de toekomst voorkomt, kun je met hoop en vertrouwen een ontspannen toekomst tegemoet zien.

Situatie veranderen

Wij mensen zijn gewoontedieren. Vaak reageren we op een manier die van ons verwacht wordt of omdat we onszelf een bepaalde manier van reageren hebben aangeleerd. Het feit dat je klachten hebt ontwikkeld, maakt duidelijk dat jouw huidige manier ten koste gaat van jouw welzijn. We kunnen de situatie pas veranderen, als jij leert inzien wat jouw valkuilen zijn. Dit biedt houvast en daarmee kun jij de situatie in de toekomst naar je hand zetten.

Veerkracht en optimisme

Controle hebben over je eigen leven, maakt het mogelijk om het leven te leiden zoals jij dat voor ogen hebt. Hiervoor heb je veerkracht en optimisme nodig. De veerkracht om de controle in handen te krijgen en het optimisme om te vertrouwen op een goede afloop. Gedurende de therapie laat ik jou stapsgewijs zien hoe je op dit kunt bereiken.

Laat de gesprekken die je met mij voert de basis voor jouw herstel zijn. We gebruiken het behandelplan als uitgangspunt voor de stappen die nodig zijn om jou met vernieuwd inzicht en energie de valkuilen het hoofd te bieden.

Ik ben lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), de beroepsvereniging voor professionele therapeuten en de RBCZ.

Als lid van Vereniging Integrale Vitaliteitkunde beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld.

Contact opnemen
Neem contact op als jij voelt dat Psycholoog Wageningen de juiste plek is om jou te helpen. Ik sta je graag te woord en ga graag met je aan de slag. Zie het als de eerste stap op weg naar een zonnige toekomst.