Psycholoog Wageningen

Ik ben Marchien Toutenhoofd en ik heb een persoonlijke praktijk in Wageningen. Gedurende het leven komen we voor diverse uitdagingen te staan. Als mens hebben we niet altijd invloed op de wereld om ons heen. We willen voldoen aan verwachtingspatronen en ons flexibel opstellen, maar dat gaat soms ten koste van onszelf. Ben jij op het punt beland dat het je allemaal te veel wordt en ga je gebukt onder steeds erger wordende klachten? Goed dat je contact opneemt met Psycholoog Wageningen, want er is hulp voorhanden en je staat er niet alleen voor.

RIVM richtlijnen
In mijn praktijk in Wageningen is er ruimte genoeg om ons tijdens een sessie aan de richtlijen van het RIVM te houden. Dus je kunt gewoon een afspraak maken en langskomen.

Ervaringen van mijn cliënten
“De therapie heeft me bewust gemaakt van mijn eigen patronen waardoor ik die nu makkelijker herken en kan voorkomen” Eva
Lees meer ervaringen

Gesprekken met Psycholoog Wageningen

Ga samen met psycholoog Wageningen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Pas als in kaart is gebracht, waar de oorsprong ligt, kan een behandelplan op maat worden gemaakt. Op het moment dat jij aan de belt trekt, is de situatie waarschijnlijk al dusdanig nijpend, dat je de behoefte voelt om alles van je af te praten. De essentie van de behandeling is jou op weg helpen naar een gelukkiger leven. Praten over wat jou bezighoudt is dus heel belangrijk. Niet alleen omdat gedeelde smart halve smart is, maar ook omdat het jou de kans geeft om alles kenbaar te maken wat er speelt in jouw leven. De therapeut krijgt op deze manier al een goed beeld van de problematiek waar jij mee worstelt.

Voorbeelden van klachten en problemen waarvoor mensen een afspraak bij mij maken:

Thema’s als leidraad

Geen persoon is hetzelfde en om die reden is de therapie dat ook niet. Wat echter altijd terugkomt in de behandeling zijn de volgende onderwerpen:

  • veerkracht
  • vertrouwen
  • optimisme
  • zingeving
  • hoop

Veerkracht
Bij dit thema gaat het erom dat je leert om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Een deel van de behandeling is dan ook gericht op het leren omgaan met tegenslag en stress. Ze zullen nog steeds onderdeel van je leven uitmaken, maar je weet er beter mee om te gaan.

Vertrouwen
Het hebben van vertrouwen heeft betrekking op jou, andere mensen en situaties. Een negatieve ervaring kan dit ernstig schaden. Toch is het belangrijk om dit onder controle te krijgen. Niet alleen om een beter gevoel over jezelf te ontwikkelen, maar ook om op de wereld om je heen te durven bouwen.

Optimisme
Als jij je slecht voelt, kan het lastig zijn om je optimistisch te voelen. Op een realistische manier naar de wereld en jezelf kijken, kan een belangrijke stap zijn op weg naar herstel.

Zingeving
Is je situatie voor jouw gevoel doelloos, dan heb je zingeving nodig om dit om te kunnen buigen. Je leert wat jou gelukkig maakt en waar jij goed in bent. Hierdoor kan je leven een enorme oppepper krijgen. Leren om keuzes te maken waar jij je goed bij voelt, geeft zin aan je leven en dat motiveert.

Hoop
De uitspraak: hoop houden, is eenvoudig uit te spreken, maar de uitvoering kan best lastig zijn. Hoe uitzichtloos jouw situatie nu ook kan lijken, door te leren hoop te hebben, draag je op een positieve manier bij aan je eigen herstel. Vertrouw op de behandeling en leg de focus op de dingen die wel goed gaan. De genoemde onderdelen hebben een wisselwerking op elkaar en dragen allen bij aan jouw herstel.

Ik ben lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), de beroepsvereniging voor professionele therapeuten en de RBCZ.

Als lid van Vereniging Integrale Vitaliteitkunde beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld.

Maak bij mij een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.