Angstklachten

Het is eigenlijk heel handig om bang te zijn. Want het helpt je om gevaarlijke situaties te overleven. Je rent bijvoorbeeld weg als je ergens bang van bent geworden. De angst geeft dan ook precies aan wat je zou moeten doen.

Alleen is jouw angst anders. Er zijn namelijk uiteenlopende types angst. Je kunt angst ervaren voor ruimtes met heel veel mensen, pleinen, openbare ruimtes, maar ook voor bepaalde situaties. En je kunt ook bang zijn voor iets heel specifieks, vliegen, spinnen, honden. En dit allemaal kan je in de weg zitten.

Vertel mij jouw verhaal over angst en ik kan je helpen.

Reactie bij angstaanvallen of paniek
Hoe een handige angst en irreële angst zich uit lijken sterk op elkaar. Wanneer er opeens een leeuw voor je neus loopt, dan klopt je hart in je keel en heb je last van angstzweet, de adrenaline giert door je lijf. Deze lichamelijke reactie heb je ook bij de irreële angst. Het grote verschil is dat deze jou nu niet gaat helpen. De irreële angst veroorzaakt juist stress en vermijdingsgedrag.

Jouw angstbeleving is een gevolg van jouw manier van denken; van hoe jij naar jezelf, naar anderen en naar de wereld kijkt.

De behandeling van angst
Meestal ligt er een niet verwerkte ervaring onder je angsten. Ooit waren je gedachtes functioneel, omdat je op deze manier je gevoel kon afsluiten. Ik help je inzicht te krijgen in hoe jij je angst beleeft. Zodat je deze beleving vervolgens zelf kunt gaan veranderen. Daarmee raak je niet alleen je angst kwijt, maar win je ook zelfvertrouwen omdat je dit zelf hebt gedaan.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.